Ενδειξεις οτι το τυμπανο του εκτυπωτη χρειαζεται αλλαγη

Ενδειξεις οτι το τυμπανο του εκτυπωτη χρειαζεται αλλαγη

Ενδείξεις ότι το τύμπανο του εκτυπωτή χρειάζεται αλλαγή

Βασικό κομμάτι του εξοπλισμού ενός γραφείου είναι ο εκτυπωτής και, όπως είναι λογικό, χρειάζεται τακτική συντήρηση. Μεταξύ άλλων, αυτό συμπεριλαμβάνει την αλλαγή των μελανιών ή του γραφίτη (toner), καθώς και του τυμπάνου εκτύπωσης (drum). Οι παραπάνω δύο κινήσεις επιλύουν παρόμοια ζητήματα. Με μία μικρή εμβάθυνση, όμως, στον τρόπο λειτουργίας ενός εκτυπωτή, είναι εύκολο να αναγνωρίσει κανείς τα σημάδια εκείνα, που διαχωρίζουν τα προβλήματα ως προς τη μελάνη από τα προβλήματα ως προς το τύμπανο.

  • Θολές εκτυπώσεις

Σε περίπτωση που ο εκτυπωτής εμφανίζει θολές σελίδες, αυτό υποδηλώνει είτε ότι το τύμπανο έχει βλάβη και χρήζει αντικατάστασης, είτε ότι το δοχείο μελάνης χρειάζεται αντικατάσταση. Το πρόβλημα προσδιορίζεται όταν ελεγχθεί η στάθμη του μελανιού. Εάν η στάθμη είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο, το πιθανότερο είναι ότι για το πρόβλημα ευθύνεται το τύμπανο. Υπάρχει περίπτωση καθαρίζοντας το τύμπανο να επιλυθεί και το πρόβλημα, εάν όμως συνεχιστούν οι κακές εκτυπώσεις, τότε η αλλαγή του τυμπάνου είναι απαραίτητη. Φυσικά, προκειμένου να καθαριστεί το τύμπανο, πρέπει να υπάρχει η σχετική τεχνογνωσία.

  • Μαύρες κηλίδες

Ένα ακόμη σύνηθες σημάδι ότι το τύμπανο έχει υποστεί βλάβη είναι η εμφάνιση μαύρων κηλίδων ή λεκέδων στις εκτυπωμένες σελίδες. Αυτό είναι συνήθως συμβαίνει λόγω της γρατσουνισμένης επιφάνειας του τυμπάνου, κάτι το οποίο δεν επιτρέπει την ορθή εκτύπωση των σελίδων. Σε περίπτωση που πρόκειται απλά για σκόνη, η οποία έχει κολλήσει στην επιφάνεια του τυμπάνου, μπορεί κανείς να την καθαρίσει χρησιμοποιώντας ένα στεγνό πανί χωρίς ίνες. Εάν, στην επόμενη εκτύπωση επανεμφανιστούν οι κηλίδες, τότε πιθανότατα το τύμπανο χρειάζεται αλλαγή.

  • Εκτυπώσεις χαμηλής ποιότητας

Εάν ο εκτυπωτής κάνει χαμηλής ποιότητας εκτυπώσεις, είναι πιθανόνα ευθύνεται το τύμπανο. Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες ενδείξεις, οι εκτυπώσεις χαμηλής ποιότητας χαρακτηρίζονται από αχνά γράμματα και εικόνες. Παρ’ όλα αυτά, η ένδειξη αυτή εύλογα υποδεικνύει χαμηλή στάθμη μελανιού. Σε περίπτωση, όμως, που ελεγχθεί η στάθμη και είναι σε επαρκές επίπεδο, καλό είναι να ελεγχθεί ύστερα και το τύμπανο. Τα τύμπανα εκτύπωσης έχουν συγκεκριμένες σελίδες εκτύπωσης ως «διάρκεια ζωής», ενώ είναι και ιδιαίτερα ευαίσθητα εξαρτήματα.

  • Άλλες ενδείξεις

Οι ενδείξεις, οι οποίες υποδηλώνουν την ανάγκη αλλαγής του τυμπάνου, ποικίλουν. Η πιο προφανής ένδειξη απαντά συνηθέστερα στους έγχρωμους laser εκτυπωτές και παρουσιάζεται ως μήνυμα στην οθόνη επιλογών του εκτυπωτή. Άλλες ενδείξεις κακής λειτουργίας ή βλάβης του τυμπάνου είναι η εκτύπωση λευκών σελίδων, γκρι σελίδων και παραγωγή μη γνώριμων ήχων από τον εκτυπωτή κατά τη διαδικασία της εκτύπωσης. Ο καλύτερος τρόπος να διαπιστώσει κανείς ότι το τύμπανο χρήζει αλλαγής είναι η λεπτομερής παρατήρηση.

Leave a Reply

* Name:
* E-mail: (Not Published)
   Website: (Site url withhttp://)
* Comment:
Type Code